Anti-aging

Wat verstaan we onder anti-aging?

Rimpels, kraaiepootjes, pigmentvlekken, couperose, wallen, droge huid, een doffe huidteint, verlies van elasticiteit, enz ... We willen allemaal op een mooie manier ouder worden zonder dat we met deze ouderdomsverschijnselen geconfronteerd worden, maar we weten niet altijd wat we eraan kunnen doen om dit verouderingsproces tegen te gaan.

Waarschijnlijk heeft u al wel eens een potje dagcrème of nachtcrème gekocht in de winkel en uitgeprobeerd, maar merkt u weinig verschil. En een medische ingreep vindt u toch net iets te drastisch. Toch zijn er een heleboel oplossingen om uw huid er stralend en fris uit te laten zien. Op tijd starten met cosmetische behandelingen, het juiste advies en de juiste producten gebruiken om uw huid te verzorgen zijn slechts enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat uw huid in optimale conditie blijft en u er jonger blijft uitzien.

AntiAging

Wat maakt dat we er ouder uit gaan zien?

Met de jaren verandert onze huid. Ze begint fijne lijntjes en rimpels te vertonen, de elasticiteit neemt af, haar textuur wordt grover. Er kunnen soms pigmentvlekken en ontsierende vaatjes ontstaan. Doordat het vetpercentage afneemt gaat het gezicht invallen. De oogleden gaan wat doorzakken.
Een deel heeft te maken met erfelijke eigenschappen die we van nature meekrijgen, maar een deel kunnen we ook zelf beïnvloeden door onze levensstijl aan te passen en door er een goede huidverzorging op na te houden, afgestemd op uw huidtype en leeftijd.

Een goede huidverzorging.

Anti-aging

Een goede huidverzorging die bij uw huidtype en leeftijd past is onontbeerlijk om er steeds fris uit te zien en het verouderingsproces tegen te gaan.

Bij SkinSolution gaan we de verouderingsverschijnselen tegen en proberen we de tijd te doen stilstaan. Een vrijblijvende huidanalyse en het juiste advies is van groot belang bij de uiteindelijke keuze van een behandeling en zorgt achteraf voor een optimaal resultaat zodat u die frisse uitstraling weer terugkrijgt.

Soorten behandelingen?

SkinSolution maakt gebruik van verschillende technieken om de huidveroudering tegen te gaan. Afhankelijk van de specifieke problemen kiezen we voor één van onderstaande technieken of combineren we verschillende methodes om een beter resultaat te bekomen:

Een gezonde levensstijl.

Gezonde leefstijl

Aan je gezichtsvorm, huidtype en botstructuur kan u weinig veranderen, maar uw levensstijl bepaalt u zelf en die is zeker zo belangrijk in het tegengaan van het verouderingsproces.

We hebben hieronder een aantal factoren opgesomd met betrekking tot onze levensstijl die een bepalende factor zijn bij het verouderingsproces:

 

Slaap en stress

Voldoende slaap zorgt ervoor dat uw lichaam uitgerust is en geeft uw huid tijd om te herstellen en er fris uit te zien. Stress moet zoveel mogelijk vermeden worden want langdurige stress wordt zichtbaar in uw gelaat.

Afwisselend voedingspatroon

Een gevarieerde voeding is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook voor uw uiterlijk want ze bevat voldoende vitaminen en mineralen om ervoor te zorgen dat uw huid, haren en nagels in optimale conditie blijven. Voeding rijk aan anti-oxidanten gaat ervoor zorgen dat de vrije radicalen (deeltjes die schade toebrengen aan je lichaam) op een natuurlijke manier bekampt worden.

Zon

Een bruine teint en lekker in de zon liggen zijn over het algemeen heel gegeerd in onze maatschappij, maar ze kunnen op lange termijn gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo spelen de UVA en UVB stralen van de zon een belangrijke rol bij de huidveroudering.

- UVA stralen zorgen voor afbraak van elastine en gaan meer rimpelvorming veroorzaken.
- UVB stralen worden grotendeels geabsorbeerd door onze huid en vormen een belangrijke risico op huidkanker.

Utraviolette straling kan dus veel schade toebrengen aan de huid:
- Het speelt een rol in het ontstaan van bruine zonnevlekken, vooral op de handen en het gelaat.
- Huid die regelmatig aan de zon blootgesteld wordt is gevoeliger voor ouderdomswratten.
- Zon kan ook zorgen voor het verergeren van couperose.

Daarom adviseren we ook steeds om de huid goed te beschermen tegen de zon en een zonneproduct te gebruiken met een hoge beschermingsfactor.

Bewegen

Voldoende beweging zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en houdt uw spieren in vorm (ook de gezichtsspieren). Maar zoals met de meeste dingen geldt ook hier dat overdrijven een negatief effect heeft op de huidveroudering want door teveel lichaamsbeweging gaat u er mager uitzien en gaat uw gezicht er ingevallen uitzien en vormen er zich groeven.

Rookgedrag

Dat roken schade toebrengt aan de huid is algemeen geweten, maar hoe groot het effect van roken op de huidveroudering is, hangt af van de leeftijd, het aantal jaren dat iemand al rookt en hoeveel sigaretten hij of zij per dag rookt. Vrouwen zouden gevoeliger zijn voor die effecten dan mannen. De typisch bleke, doffe en wat grijzige teint van iemand die veel rookt is vooral toe te schrijven aan een fenomeen dat men vasoconstrictie noemt. Dat is de vernauwing van de bloedvaten. De rode bloedcellen hebben daardoor moeite om zich een weg doorheen die vernauwde vaten te banen en de zuurstof tot in de bovenste lagen van de huid te brengen.

Afslanken/Dieet

De meesten onder ons kennen het allemaal. We hebben een paar kilootjes teveel en willen die meteen terug kwijt door te gaan diëten. Maar let op dat u hierin niet overdrijft want te mager doet u er snel ouder uitzien. Het jojo-effect dat vaak gepaard gaat met diëten zorgt er dan weer voor dat de huid eerst uitrekt en dan weer moet inkrimpen en naarmate we ouder worden zal het proces van huidverstrakking moeizamer beginnen verlopen. Vermijd ook niet alle vetten uit de voeding want een gezonde huid heeft juist gezonde vetten (vis, noten, avocado, zaden, lever) nodig om soepel en elastisch te blijven.

Wenst u graag meer informatie?

Contacteer SkinSolution voor een afspraak. Wij geven u graag vrijblijvend advies en leggen uit wat we voor uw huid kunnen betekenen.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.