Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een ongevaarlijke huidaandoening waarbij er een abnormale rode verkleuring op de wangen, neus of voorhoofd optreedt. De kleine bloedvaatjes zetten uit en na verloop van tijd worden de gesprongen adertjes zichtbaar. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Er zijn dan ook veel puistjes zichtbaar in het gezicht naast esthetisch storende adertjes.

Wat is de oorzaak?

Rode adertjes ontstaan vaak door erfelijke aanleg en/of hormonale factoren. Extreme temperaturen zoals sauna, hete baden, koude wind kunnen deze rode adertjes verergeren. Zelfs pikant eten, overdadig alcoholgebruik, hevige inspanningen en stress kunnen couperose verergeren.

Soorten couperose?

  1. Couperose: Concentratie van kleine, verwijde bloedvaatjes
  2. Bloedblaartjes: Kleine uitpuilingen van oppervlakkige bloedvaatjes
  3. Spider Naevi : Vaatbultje ter grootte van een speldenknop, waaruit kleine vaatjes waaieren als de poten van een spin

Hoe verloopt de behandeling?

SkinSolution behandelt couperose met gepulst IPL licht en/of laserlicht (Lumecca). Door middel van  IPL (Intense Pulsed Light) wordt de juiste hoeveelheid warmte afgegeven in de huid. Hierdoor worden de bloedvaten als het ware gesloten en neemt de roodheid van de huid af. 

Couperose
InMode Lumecca IPL Logo

Bezoek de website van InModeClinics voor meer info over de INMODE laserbehandelingen

Is de behandeling veilig?

Uiterst veilig! Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en de huid onbeschadigd. Er is geen kans op littekenvorming. Het apparaat is tevens FDA goedgekeurd en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat 2 behandeling al een forse verbetering geven. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Dat hang af van de hoeveelheid couperose.

Tussen twee behandelingen moet u minstens 3 weken wachten.

Is de couperose blijvend weg?

De behandelde vaatjes blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop der tijd kunnen er nieuwe vaatjes opduiken. Het gebruik van een goede zonnecrème SPF 50 is echter aan te raden.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn en warm aanvoelen zoals bij zonnebrand. Na enkele uren zal dit verdwijnen. De behandelde huid kan soms zwelling vertonen. Na enkele dagen is dit meestal voorbij. In de meeste gevallen worden de behandelde vaatjes donkerder. Hierdoor lijkt het aanvankelijk alsof de couperose verergert . Geen zorgen ! Dit is een goed teken, het toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen.
Er wordt aangeraden om de huid in te smeren met een verzachtende crème.

Voor meer informatie over de werking van de Lumecca IPL laser kan u onderstaand filmpje bekijken:

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over onze couperose-behandeling met de Lumecca IPL laser of één van onze andere behandelingen? Neem dan contact met ons op.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.