Fractora

De meeste huidverzorgingsproducten pakken slecht één of twee symptomen van de ouder wordende huid aan. Fractora is uw antwoord op een brede waaier van symptomen van een verouderende huid.

Wat is Fractora?

Fractora is een thermische huidverjonging waarbij de huid opgewarmd wordt tot 40°C door middel van gefractioneerde energie. Wetenschappers baseren zich voor deze techniek op de contractie van collageenvezels en de stimulatie van fibroblasten. De hoge temperatuur resulteert in de aanmaak van nieuwe collageenvezels. Een behandelingscyclus met Fractora zorgt voor een versteviging van de huid en een frisse, jonge teint. Rimpels vervagen en de huid voelt zachter aan.

Hoe veroudert de huid?

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk bij alle mensen. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf het twintigste levensjaar maar wordt pas echt zichtbaar tussen het 35ste en 40ste levensjaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald.

Naast biologische factoren spelen ook omgevingsfactoren een rol. Een orgaan als de huid wordt voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn ultraviolette stralen (zonlicht en zonnebank), roken (nicotine), zwaartekracht (overgewicht), hormonen (menopauze), voeding, luchtverontreiniging (rook en gassen) en klimatologische factoren (hitte, wind).

In de verouderde huid zijn er enkele veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid zichtbaar en aantoonbaar.

De opperhuid wordt steeds dunner. Het aantal cellagen neemt af. De bovenliggende hoornlaag kan daarentegen verdikt zijn. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. Doordat de huidbarrière verstoord is, wordt de huid droger en valer.

Belangrijke structuren van de lederhuid nemen af in aantal en in kwaliteit. De hoeveelheid collageen neemt af en we zien ook een reductie in elasticiteit. Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid. Hyaluronzuur, een eiwit dat deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af. De hoeveelheid elastine vermindert waardoor de huid minder rekbaar en soepel wordt. Door afname van zowel collageen als elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Welk voordeel biedt gefractioneerde energie?

De fractionele RF energie die toegepast wordt door Fractora is een bewezen klinische methode om rimpels te verminderen. De behandeling is minimaal invasief. Dit houdt in dat de micro-naaldjes niet diep de huid ingaan. Zij veranderen de textuur van de huid in positieve zin en verjongen en verstrakken deze. Er worden exceptionele resultaten bereikt met haast geen herstelperiode.

SkinSolution
InMode Fractora logo

Bezoek de website van InModeClinics voor meer info over de INMODE laserbehandelingen.

 

Wat is het voordeel van RF-energie?

RF-energie warmt de huid op een gecontroleerde manier op om het diepe collageen te verstevigen. Het uitzicht van rimpels verbetert en de huid wordt vernieuwd op een zachte, gefractioneerde wijze zodat u er stralender uitziet.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Fractora is geschikt voor gebieden die fijne of diepe rimpels, littekens of rode en bruine huidvlekken vertonen. De gebieden die het vaakst behandeld worden zijn het voorhoofd, de oogleden, de wangen, de nasolabiale plooi en de halsregio.

Is er een combinatie met andere behandelingen mogelijk?

Ja, een esthetisch specialist kan Fractora gebruiken samen met andere therapieën in dezelfde behandelingssessie of enkele dagen later.

Hoe lang na een behandeling kan ik weer make-up aanbrengen?

Make-up kan normaal gezien 2 dagen na de behandeling aangebracht worden. Het is normaal dat patiënten enkele dagen na de behandeling minuscule korstjes, lichte zwelling en een lichte roodheid opmerken. Deze ongemakken verdwijnen spontaan binnen 2 weken.

Maar SkinSolution werkt met minerale make-up van Jane Iredale die perfect aansluit bij onze behandelingen en die vrijwel meteen na een behandeling aangebracht kan worden. Deze make-up is zacht voor de huid en bevat bovendien voedende werkingsstoffen en een zonnebeschermingfactor.

Welke nazorg is vereist?

Patiënten moeten het behandelde gebied vochtig houden en blootstelling aan rechtstreeks zonlicht vermijden.

Wanneer zal ik resultaat zien?

Sommige resultaten ziet u onmiddellijk, maar het duurt doorgaans twee weken tot drie maanden. Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels is immers afhankelijk van de productie van nieuwe collageenvezels in uw huid.

Patiënten hebben gewoonlijk 1 tot 4 Fractora-sessies nodig. Tussen twee behandelingen wordt een interval van 4 weken aangehouden.

 

 

In het filmpje hieronder kan U meer te weten komen over de werking van de FRACTORA (Engelstalig):

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over onze FRACTORA-laserbehandeling of over één van onze andere anti-aging behandelingen?

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.