BodySculpting : “Cellulitis / plaatselijk afslanken”

De (on)waarheden rond cellulitis

Het internet staat vol met tips, vragen, onduidelijkheden, stellingen en onwaarheden met betrekking tot plaatselijk afslanken.

Hieronder enkele voorbeelden die ik tegenkwam:

  • ‘Is plaatselijk afslanken mogelijk?’
  • ‘Hoe krijg ik strakkere billen?’
  • ‘Hoe geraak ik van mijn love handles af?’
  • ‘Hoe kan ik afvallen op de heupen?’
  • ‘Wat moet ik doen af te slanken rond de taille?’
  • ‘Hoe raak ik dat zwembandje kwijt?’
  • ‘Met welke oefening kan ik afvallen rond de buik?’
Cellulitis
Plaatselijk afslanken

Probleemgebieden

Al deze vragen komen op hetzelfde neer. De kern van iedere vraag is namelijk: ‘Hoe kun je plaatselijk vet verbranden?

80% van het lichaamsvet bevindt zich subcutaan (vet dat zich net onder de huid bevindt). Slechts 20% van het vet bestaat uit visceraal vet (dit bevindt zich dieper in het lichaam, rond de ingewanden).

De verdeling van het lichaamsvet is vrijwel nooit gelijkmatig, maar er is sprake van zogenaamde 'vetopstapelingen'. Buik, heupen, taille, billen en bovenbenen zijn de belangrijkste “probleemgebieden”. Dit soort vetophopingen bestaat uit subcutaan vet. En laat dit nu net de vetsoort zijn die het minst makkelijk verdwijnt.

Plaatselijk afslanken: Cellulitis

Het nadeel van subcutane vetopstapelingen is dat ze grotendeels vermengd zijn met bindweefsel. Door dit bindweefsel is weinig bloeddoorstroming terwijl dat bloed er net voor moet zorgen dat vetcellen die een vetopstapeling verlaten, worden afgevoerd.

Een slechte bloedsomloop zorgt er echter voor dat deze vetcellen blijven rondzweven, waardoor cellulitis oftewel sinaasappelhuid ontstaat.

Plaatselijk afslanken door te sporten of een streng dieet te volgen is niet mogelijk in tegenstelling tot wat velen beweren. Een slechte doorbloeding zorgt er namelijk voor dat de meest hardnekkige vetophopingen zelfs na het strengste crash-dieet, na de zwaarste cardiotrainingen, krachttraingen, ... pas als laatste verdwijnen.

Een goede lichaamsbeweging draagt uiteraard bij tot het kweken van spieren en het strakker maken van je lichaam. Op die manier creëer je als het ware de illusie van plaatselijk afslanken.

Revolutionaire én doeltreffende behandeling

Bij SkinSolution werken we met 2 revolutionaire behandelingsmethodes waarmee we mooie resultaten behalen op vrij korte tijd. Een kuur met de TiteFX om de probleemzones te behandelen waar u plaatselijk wilt afslanken levert héél mooie resultaten op. Een mesotherapie-kuur levert spectaculaire resultaten zonder injecties, ongemak of neveneffecten. Deze techniek brengt de actieve bestanddelen van cosmeceutische producten diep in de huid in op  een niet-agressieve, snelle en vooral doeltreffende manier.

Meer info over TiteFX en Mesotherapie kan u op onderstaande links vinden .

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over onze anti-cellulitis behandelingen of over plaatselijk afslanken? Neem dan contact op met SkinSolution.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.