Huidoneffenheden: “Acné- en littekenbehandeling”

Hoe ontstaan (acné-)littekens?

Littekens kunnen ontstaan als gevolg van een chirurgische ingreep, een ongeluk, een zwangerschap of acné. De meeste crèmes geven teleurstellende resultaten en kosten vaak een pak geld.

Wanneer het lichaam overvloedig veel talg aanmaakt en de hoornhuid verstoord is raken de talgklieropeningen van de huid soms verstopt. Het gevolg hiervan is dat er zwarte puntjes of mee-eters ontstaan.

Ontstoken pukkels zijn een gevolg van bacteriën die zich met huidvet voeden. Wanneer deze bacteriën het huidvet afbreken, komen er afvalproducten en vetzuren vrij. Die veroorzaken een ontsteking van de talgklieren waardoor er pukkels verschijnen.

acné littekens

Wat is de oorzaak?

Acne duikt dikwijls op in de puberteit en verdwijnt vaak zonder behandeling. Toch zijn er ook acnepatiënten van 25 jaar en ouder. Acne verschijnt meestal in het gezicht, op de borst, rug en schouders.

Er zijn verschillende oorzaken :

 • hormonale invloeden tijdens de puberteit en soms tijdens de zwangerschap;
 • bacteriële infecties van de mee-eters;
 • niet aangepaste of te vette make-up;
 • bepaalde medicijnen en chemicaliën zoals chloor.
 • dieet

De invloed van voedsel op acne is niet bewezen, maar toch zijn er patiënten waarbij bepaald voedsel acné kan triggeren.

Zwangerschapsstriemen (Striae)

Wat zijn striae?

Striae of striemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik. Ook op de borsten en de bovenkant van je dijen kunnen ze verschijnen.

Zwangerschapsstriemen

Hoe gebeurt de behandeling van (acné-)littekens en striae?

SkinSolution is gespecialiseerd op het vlak van de behandeling van littekens en striemen en biedt verschillende methodes aan om het hoogst mogelijke verbeteringspercentage te kunnen behalen:

 1. Gold toning (Lutronic Spectra XT laser)
 2. Esthetische peelings
 3. Microdermabrasie
 4. Fractora
 5. Dermapen microneedling
 6. Fractora:Firm

Welke behandeling(en) voor u het meest geschikt is wordt ter plekke bekeken na een grondige huidanalyse en in onderling overleg. De jarenlange ervaring die we bij SkinSolution opgebouwd hebben heeft op het vlak van acné- en littekenbehandeling zeer gunstige resultaten opgeleverd voor al onze klanten.

Wenst U meer informatie?

Wenst U meer informatie over onze acné- en littekenbehandelingen? Neem dan snel contact op met SkinSolution.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.