Spierontspannende injecties

Wat zijn spierontspannende injecties?

Er bestaan een aantal receptgeneesmiddelen op de markt die een eiwit bevatten dat in de natuur voorkomt. Het wordt gebruikt voor de behandeling van rimpels die het gevolg zijn van spieractiviteit. Diepe groeven in het gelaat zullen niet met deze spierontspanners behandeld worden, omdat bij deze rimpels de onderhuid moet opgevuld worden.

Hoe werkt het?

Dit eiwitcomplex bindt zich aan bepaalde zenuwuiteinden en verhindert op deze manier de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Dit is geen verlamming, alleen maar een vermindering van de spierkracht, zodat het resultaat heel natuurlijk oogt.

Hoe gebeurt de behandeling?

Spierontspannende injecties

Tijdens een gesprek wordt de verwachting van de klant besproken met de mogelijke verbeteringen die dit spierontspannend middel teweeg brengen. De behandeling zelf gebeurt met een zeer dun naaldje. Verdoving is onnodig.

Wanneer zie ik resultaat?

4 dagen na de inspuiting begint het resultaat zichtbaar te worden. Het maximale effect is er na 2 weken.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling neemt 10 minuten in beslag.

Wat is het resultaat?

Het vermindert zowel de diepte als de lengte van de rimpel. U zult ‘normaal’ kunnen lachen en bewegen. De rimpels zijn verdwenen en de huid oogt ontspannen.

Welke delen van mijn gelaat kan ik laten behandelen?

De voornaamste cosmetische behandelingen die met dit middel worden uitgevoerd zijn de fronslijnen tussen de ogen, kraaienpootjes rond de ogen en voorhoofdsrimpels.

Is het resultaat blijvend?

Het effect is tijdelijk want door de blokkade van de zenuwverbinding gaat de groei van nieuwe verbindingen gestimuleerd worden en uiteindelijk wordt deze nieuwe verbinding actief. Hierdoor komt de spieractiviteit terug en gaan de rimpels terug verschijnen.

Spierontspannende injecties

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?

Het is aan te raden om de behandeling 2x per jaar te herhalen, zodat huidveroudering kan voorkomen worden. In het najaar en het voorjaar, met een tussenpauze van ongeveer 6 maanden. Dit geeft een grote tevredenheid en een goed resultaat gedurende het ganse jaar. Het is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren hoe lang het effect blijft bestaan en dit verschilt steeds van persoon tot persoon.

Is er nazorg nodig?

Na de behandeling is het aan te raden om het de volgende 2 uren kalm aan te doen en de behandelde spiergroepen te gebruiken, zodat het product zich optimaal kan verspreiden binnen de spier. Het behandelde gebied niet masseren gedurende die dag zodat het product goed ter plekke blijft.

Zijn er nevenwerkingen?

Er bestaat in een aantal gevallen een positief neveneffect voor mensen die aan migraine lijden. Zij kunnen merken dat hun klachten na injectie met dit spierontspannend middel verminderen. Ook bij (plastische) chirurgie kan dit middel een rol spelen. Door vermindering van de spierkracht kunnen de resultaten geoptimaliseerd worden ; operaties verlopen makkelijker en littekens genezen fraaier. De spieren zijn altijd d.m.v. bindweefsel met de huid verbonden. Beweging van de spieren leidt tot beweging van de erboven liggende huid. Dit kan nadelig zijn voor een mooie genezing van littekens.

Bij SkinSolution bent u steeds in veilige handen!

Al onze behandelingen worden steeds uitgevoerd door esthetische artsen of door een plastische chirurg. Zij hebben jarenlange ervaring heeft op het vlak van esthetiek.

Wenst U meer informatie?

Wenst U meer informatie over spierontspannende injecties? Neem dan contact op met SkinSolution.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.