PRP

Welke oplossingen bij haarverlies?

De nieuwe aanpak voor problemen met beginnende kaalheid of haaruitval is PRP. Dit is een behandeling waarbij het PlaatjesRijkPlasma uit je bloed wordt gehaald en wordt gebruikt om je eigen haargroei opnieuw te stimuleren. Deze bloedplaatjes scheiden stoffen af die tot een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen leiden zodat de haarfollikels terug beter gaan functioneren waardoor je eigen haar terug begint te groeien. Je krijgt een dikkere en vollere haardos. Er zijn geen bijwerkingen, er komt geen chirurgie aan te pas of medicatie.

Er zijn verschillende studies die aantonen dat de behandeling zeer effectief is en dus ook werkt. Er is ook een langdurig resultaat.

De behandelingen op een rijtje:

  • De oorzaak aanpakken bijvoorbeeld een tekort aan ijzer corrigeren
  • Medicatie
  • Haartransplantatie
  • Behandeling met eigen bloed of Plaatjes Rijk Plasma (PRP)

PRP wordt ook gebruikt om het gelaat te liften. We spreken hier van een natuurlijke filler. Deze behandeling is meer bekend onder de naam "liquid facelift". Meer informatie hierover is te vinden bij "stilzetten van de tijd".

Voor wie is een behandeling met eigen bloed of PRP geschikt?

De behandeling is geschikt voor mannen of vrouwen die één van de volgende haarproblemen hebben:

  • Dunne haren
  • Kale plekken
  • Breekbare haren of haren in slechte conditie
  • Beginnende kaalheid

Wie is dokter Barry Dekeyser?

Barry Dekeyser is afgestudeerd als arts aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werkte in binnen- en buitenland (oa. Engeland, Nederlandse Antillen). De interesse in de klachten van zijn patiënten is de basis van zijn succes. Inzicht in hun problemen en het streven naar de beste behandeling voor elk van hen kenmerken zijn werk.
Als anesthesist-urgentiearts werkte hij op spoeddiensten. Iedere patiënt is voor hem even belangrijk. Sinds verschillende jaren is deze medische duizendpoot actief in de anti-aging en esthetische geneeskunde. Hij schenkt veel aandacht aan de problematiek van haarverlies omdat hij vaststelde dat patiënten met deze klachten vaak onbehandeld blijven. "Haarverlies is een ernstige aandoening die de nodige medische aandacht verdient” vindt hij.
De combinatie van brede patiëntenervaring en interesse in nieuwe technieken maakt van hem een uitstekende arts. Hij geeft eerlijk en onderbouwd advies en werkt met zijn patiënt naar realistische verwachtingen.

Hoe verloopt een PRP-behandeling?

Eens een arts de diagnose van haarverlies stelt, kan hij een therapeutische behandeling met PRP voorschrijven. Tijdens de behandeling, die ongeveer één uur duurt, wordt het PRP met behulp van fijne naaldjes in je hoofdhuid geïnjecteerd. De behandeling wordt door een hiervoor opgeleide specialist uitgevoerd.

Het ingebrachte PRP versterkt de natuurlijke groei van de haarzakjes op de hoofdhuid én je haargroei. De eerste nieuwe haren verschijnen al na een vijftal weken. Na drie tot zes maanden is het resultaat optimaal.

Maar één keer per jaar

Voor een maximaal effect worden er drie behandelingen aangeraden, met vier tot acht weken tussentijd. Daarna volstaat een jaarlijkse onderhoudsbehandeling om je sterke haardos te behouden en verdere haaruitval te voorkomen.

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over deze doeltreffende behandeling? Neem dan contact op met SkinSolution.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.