De invloed van antioxidanten op onze huid

Iedereen heeft waarschijnlijk wel al eens gehoord van ‘antioxidanten’. Vitaminepreparaten, gezonde drankjes en cosmeticaproducten; als je de advertenties mag geloven zitten ze bomvol met deze unieke superkrachtige stofjes.

Maar wat is nu eigenlijk het belang van die antioxidanten in onze huidverzorging en bescherming?

EEN SIMPEL VOORBEELD …
Een heel simpel voorbeeld legt dit duidelijk uit: een appel verkleurt na enkele tijd als je hier een hap uitneemt. De appel reageert op zuurstof in de lucht en wordt bruin. Als je nu citroensap, een antioxidant, aanbrengt, krijgt de appel geen kans te reageren en behoudt hij zijn kleur.

 

WAT ZIJN ANTIOXIDANTEN EIGENLIJK?
Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn vrije zuurstofradicalen uit te schakelen. Vrije zuurstofradicalen zijn de ‘slechterikken’ en zijn de hoofdverantwoordelijke voor jouw huidveroudering. Die vrije radicalen kan je dus maar beter kwijt dan rijk zijn!

Net als bij het voorbeeld van de appel zorgt een beschermende laag van antioxidanten in je huid ervoor dat de vrije radicalen minder kans krijgen schade aan te richten.

Hoewel er in je huid van nature antioxidanten aanwezig zijn om de vrije radicalen op te vangen is dit niet altijd voldoende. Het aantal vrije radicalen kan sterk toenemen door bijvoorbeeld roken of blootstelling aan de zon. Daarbij neemt met de jaren je voorraad aan antioxidanten ook nog eens af. Een te kort in de huid kan ook ontstaan door overmatige irritatie of exfoliatie. Redenen genoeg om ervoor te zorgen dat dit tekort dus zo snel mogelijk wordt aangevuld.

 

VOORWAARDEN …
Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden, willen antioxidanten in cosmeticaproducten überhaupt werken:

1. De concentratie moet voldoende hoog zijn.
2. Antioxidanten werken het beste als er meerdere gecombineerd zijn in een product; dan versterken ze elkaars werking.
3. Antioxidanten zijn heel gevoelig voor licht en zuurstof en het heeft dus totaal geen zin deze stoffen in een potje te stoppen. Een product in een luchtdichte verpakking is dus van belang.

Skinsolution werkt uitsluitend met hoogwaardige skincare producten die hun nut wetenschappelijk bewezen hebben. Trap niet in de val van de talloze reclamefilmpjes waarmee je in de media overspoelt wordt tegenwoordig en koop niet zomaar eender welk product, maar laat je adviseren door ons en wij zorgen voor een gepersonaliseerde aanpak.

Contacteer Skinsolution voor meer informatie of een gepersonaliseerd advies:

www.skinsolution.be

info@skinsolution.be

0471/41.05.56

 

Skinsolution heeft een aantal topproducten in haar gamma op het vlak van antioxidanten. Nu is het aan jullie om jullie huid tijdig de nodige bescherming te geven en op die manier huidveroudering tegen gaan. Wacht niet tot het te laat is!

DERMACEUTIC C25

Dermaceutic C25 30ml heeft een hoge concentratie aan antioxidanten die bijdragen tot het voorkomen van de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Dermaceutic C25 wordt aangeraden bij een ongelijke teint en bij een doffe huid.

Deze geconcentreerde formule bevat 25% stabiel vitamince C, vitaminen A, B5 en E en polyfenolen ter bestrijden van oxydatieve stress en beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering. De formule verbetert de structuur van de huid en bestrijdt tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes, ongelijkmatige huidtextuur en hyperpigmentatie.

Renophase-SOURCE-C-SERUM

Renophase-SOURCE-C-SERUM

RENOPHASE SOURCE C sérum
Huidtype : Rimpels, futloos, dof, normaal en/of vet.

Vermoeidheid en stress zijn soms te zien op het gelaat … Om dit te verhelpen heeft Renophase een niet-vette gel met antioxidanten, met vitamine C en een polypeptiden collageen booster op punt gesteld die zorgt voor een stralende teint, een minder vermoeiende huid en de vitaliteit van de huid stimuleert.

Geplaatst in dermaceutic, renophase.