Skin - IPL Lumecca

Zeg vaarwel tegen pigmentvlekken

met IPL Lumecca

Enkele veel voorkomende huidproblemen waar je echt onzeker van wordt zijn couperose en pigmentvlekken die je gelaat ontsieren en je vaak ook ouder of ongezond doen lijken. Hiervoor
hebben we een echte krachtpatser in huis.

Onze Lumecca, dé krachtigste laser in de medische sector gaat via Intense Pulse Light bij couperose zeer doeltreffend de bloedvaatjes sluiten zodat de adertjes krimpen en na enkele dagen geheel verdwijnen. Een behandeltraject IPL met Lumecca resulteert in een gezonde, frisse huid
waarbij couperose onder controle gehouden wordt en pigmentvlekken vager worden.

Pigmentvlekken zijn verkleuringen die ontstaan door blootstelling aan de zon en door teveel melanine-aanmaak. Bij de behandeling ervan met IPL absorbeert het aanwezige pigment het licht.


De vlek wordt zodanig verhit waardoor het lichaam het pigment zal afbreken. Maak je geen zorgen, enkel het pigment wordt behandeld. De gezonde huid rond het pigment blijft volledig intact en onbehandeld. De afvoer van het afgebroken pigment regelt het lichaam helemaal zelf.

Nog heel vaak wordt een probleemzone adertje per adertje of vlekje per vlekje behandeld met een naald. Dit is tijdrovend en pijnlijk. Met LUMECCA heb je slechts enkele pulsen nodig om een gans gebied te behandelen. Het gaat dus snel, effectief en is veel minder pijnlijk.

De behandeling met IPL is uiterst veilig, ook voor het omliggende weefsel. Zowel het apparaat als de behandeling zelf voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en dragen het FDA keurmerk.

De puls die gegeven wordt, voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Tijdens en net na de behandeling kan roodheid optreden alsook een verhoging van temperatuur. Heel normaal! Dit verdwijnt doorgaans na een uurtje. Een lichte zwelling kan optreden.

Een verbetering van de huid is doorgaans al zichtbaar na de eerste behandeling van zowel couperose als pigmentvlekken.

Bij couperose zijn de kleine vaatjes over het algemeen meteen verdwenen. De diepere vaatjes en grotere gebieden hebben doorgaans meerdere behandelingen (een 3-tal) nodig voor een nog mooier resultaat.

Let wel, couperose is een huidaandoening met erfelijke aanleg. Na verloop van tijd kunnen nieuwe vaatjes opduiken. Met IPL kunnen we dit wel heel goed onderdrukken.

We raden je zeker ook aan om een goede zonnebescherming (een minerale filter met SPF 50 is een must, bijv. Sun Ceutic 50+) gans het jaar door te dragen.

Bij het aanpakken van pigmentvlekken merken patiënten meteen een significante verbetering van de huidtint en de helderheid ervan.

Doorgaans zetten we 1 tot 2 behandelingen in. Hoe oppervlakkiger het pigment ligt, hoe eenvoudiger we het kunnen behandelen.

Op de dag van de behandeling is je huid extra gevoelig voor UV-stralen. Blootstelling hieraan moet kost wat kost vermeden worden.

We adviseren steeds om meteen na de behandeling de aangepakte zone te verzorgen met Alhydran Barrier Repair. Deze crème zorgt voor een versneld herstel, beschermt en versterkt de huid.

We hebben deze steeds op voorraad. Vergeet niet, een goede nazorg versterkt het effect van elke behandeling.

Je persoonlijke huidexpert gaat jou bij elke IPL behandeling goed en duidelijk adviseren. Ze staat je bij, controleert voortdurend het resultaat en stuurt bij waar nodig.

Klaar voor jouw behandeling?

Boek nu meteen jouw afspraak of gratis intakegesprek!

SkinSolution Clinic © 2022