Ontdek onze 'medische peeling'

Skin

Wat is een medische peeling?

Medische peels of TCA peels worden ingezet om de huid doeltreffend aan te pakken bij diverse huidproblemen zoals huidveroudering (rimpels, verslapping en volumeverlies), huidoneffenheden zoals littekentjes en grove poriën, pigmentatie, acne, dofheid en meer.
Doordat we met TCA peels in tegenstelling tot andere methodes, in de diepere huidlagen werken, kunnen we de huid effectief revitaliseren en als het ware volwaardig resetten. Hierdoor kunnen we de huid niet alleen opfrissen en haar gezonde glans teruggeven maar we pakken hiermee tevens de huidstructuur doeltreffend aan waardoor de huid egaler en gladder wordt.

De unieke combinatie van de aan jouw huidtype en conditie aangepaste peels en producten voor thuisbehandeling samengesteld door jouw persoonlijke huidexpert, leidt tot een opmerkelijke verbetering van heel wat huidproblemen bij zowel lichte als donkere huidtypes.

Na de peel ziet de huid er opmerkelijk egaler en gladder uit met een gezonde glow. Acne en tekenen van veroudering zijn verminderd en pigment is vervaagd.

Bij een peel brengen we een zure vloeistof aan op de huid. De combinatie van de hoge zuurtegraad met enzymen en actieve stoffen gaat de bovenste huidlaag versneld maar gecontroleerd en veilig loslaten waardoor oneffenheden verwijderd worden. Fijne lijntjes, acne, littekens en pigment worden minder zichtbaar en er wordt plaats gemaakt voor een nieuwe, gezonde huid. Hier bovenop worden de dieper gelegen huidlagen gestimuleerd om zich te vernieuwen en collageen en elastine aan te maken (= celregeneratie). Dit zorgt voor die mooie glow, soepelheid en elasticiteit.

Afhankelijk van het soort huidprobleem en het gewenste resultaat opteren we voor een oppervlakkige, milde peel of bij bepaalde problemen juist eerder voor een matige tot diepere peel (bijv. bij diepere rimpels, vergaande huidverslapping en volumeverlies).

 

We stellen je peelkuur steeds samen met jou op. We luisteren eerst heel goed naar je bezorgdheden en analyseren de probleemzone grondig. Je krijgt van ons een duidelijke uitleg, we geven je eerlijk advies en staan je permanent bij, ook na de behandelingen. Je kuur wordt samengesteld op basis van je huidtype, conditie en het gewenste resultaat.

Peels zijn het meest effectief wanneer ze in kuurvorm (4 tot 6 behandelingen) ingezet worden waarbij we in sterkte opbouwen. De eerste stap is de doorlaatbaarheid van je huid vergroten zodat de actieve werkstoffen goed en diep kunnen doordringen in de huid. In de volgende fasen gaan we steeds dieper in de huidlagen werken om in te zetten op een doeltreffende verbetering van de huidstructuur. Hoe dieper we de huidlagen kunnen activeren, hoe effectiever de kuur zal zijn en hoe mooier het resultaat. Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw huidconditie en type.

We zorgen er steeds voor dat de peel heel veilig en gecontroleerd verloopt en informeren je voordien heel uitvoerig over wat je mag verwachten, de nazorg en het resultaat.

De vloeistof kan prikkend tot jeukend of brandend aanvoelen. Dat is heel normaal maar wel even een beetje ongemakkelijk. Dit gevoel duurt echter niet zo lang en trekt gelukkig weer weg van zodra de vloeistof geneutraliseerd wordt.

Afhankelijk van de concentratie, het type en de duur van de peel zal de huid na 2 tot 5 dagen loslaten en vervellen. Bij diepere peels kan er een tijdelijke zwelling of roodheid optreden. Na een peel is de huid heel gevoelig voor de zon. Daarom is een optimale bescherming met een hoge SPF-filter noodzakelijk. We gaan je hierin ook heel goed adviseren en geven je de juiste producten mee. Bij consequent gebruik ervan zal de huid aanzienlijk sneller en beter herstellen.

Let wel, doeltreffende verbetering vraagt tijd en herstel en bereik je niet van de ene op de andere dag.

Na enkele weken ziet de huid er aanzienlijk egaler en voller uit.

Klaar voor uw behandeling?

Boek nu meteen uw afspraak of gratis intakegesprek!

SkinSolution © 2022